torsdag 15 december 2016

Torsdag 15 december, fyra dagar kvar!

Teleoperatörer i Kongo anger att de i tisdags blev uppmanade att blockera alla möjligheter att använda sociala medier, från söndag 18 december klockan 18 och tills vidare! Ansvarig minister anger att han inte känner till detta! Representanter för teleoperatörerna skall ha svarat att de vill ha denna uppmaning skriftlig, innan de kan följa den. Om de inte följer den, kan de förlora sin licens i Kongo.

Samtalen som leds av katolska kyrkans biskopar, har fortsatt under torsdagen. Någon gemensam slutsats tycks dock vara långt borta! Båda sidor håller fast vid sina synpunkter, utan att ge uttryck för en politisk vilja att komma överens. Oppositionens representanter skall ha uttalat att det finns en röd linje, som inte kan överträdas – d.v.s. om deras synpunkter inte respekteras, står de fast vid sina tidigare uttalanden att agera efter den 19 december, om presidenten sitter kvar vid makten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.