torsdag 15 september 2016

Torsdag 15 september

Dagens nyheter från Kinshasa:
Enligt officiella informationer, skall oppositionen ha beslutat att återvända till den nationella dialog som påbörjats med stora svårigheter. Skälet till att oppositionen ändrat syn, är att det beslutats att då valen skall ske, presidentval skall ske i den första omgången. Därefter resterande val, som till delar berör alla provinser. Vad som hänt med oppositionens övriga krav, är ännu okänt.

Men idag, torsdag 15 september, deltog inte alla oppositionspolitiker som lovats.

Samtidigt kommer information om att polisen i Kinshasa, genomfört kontroller av befolkningen i Mombele kvarteret i Limete kommunen. Oppositionen anger att det handlar om att förudmjuka befolkningen och oppositionsföreträdare, medan polisen anger att det är en rutinkontroll. Polisen har knackat dörr och letat efter tecken på sympati för oppositionen. Oppositionspolitikern Tshisekedi har anknytning till kvarteret. Polisens talesman rapporterar att 17 misstänkta personer har omhändertagits efter kontrollen i Mombele.

Kvarteret är årligen utsatt för översvämning av Limete floden och kvinnorna uppmanar nu alla med ”god vilja” att bidra med arbetsinsats, så att vattnet kan avledas och översvämning undvikas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.