måndag 12 september 2016

Oppositionens besked idag

Idag måndag den 12 september, har oppositionen meddelat sitt utträde från den nationella dialog som presidenten inbjudit till.

Motparten anger att detta kanske egentligen är ett uttryck för att oppositionen vill ta en paus för att samråda.

Om dagens beslut kommer att få följder för säkerheten i landet, är det för tidigt att säga. Men klart är att det är en känslig period för Kongo. Nyligen spelades en fotbollsmatch i Kinshasa, mellan landets lag och ett lag från ett grannland. Åskådarna var många. Plötsligt börjar en grupp skandera; ”Kabila, du måste förstå att din tid är ute”!

Oppositionens krav för deltagande, står kvar. Frågan är hur enig denna opposition är och hur välorganiserad den är. Det finns alltid ”kandidater” för att protestera på gatorna. Detta är tillräckligt för att skapa oro och osäkerhet. Den 19 september kvarstår som ett viktigt datum för oppositionen och säkerheten i landet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.