måndag 1 januari 2018

1 januari 2018

Efter gårdagens fredsmarsch, som blockerades av polis och militär, har det idag rapporterats att 7 personer dog, minst 12 personer skadades svårt och krävde sjukhusvård. Regeringens talesman förnekar att någon skulle ha dött.

Internet och SMS trafiken som bröts på kvällen den 30 december, skall åter öppnas i kväll kl 23, enligt rapporter från regeringen. Även vissa radiokanaler har störts sedan i lördags, bl.a. Radio Okapi, och den störningen kvarstår. Orsak är att landets ledare är oroliga för att uppmaning till våld och demonstration skall spridas via internet, att ”kriminella” skall komma till tals! Alltså; rädsla för att oppositionen skall få fram sina synpunkter.

Landets president har hållit ett nyårstal och gratulerat sig själv och landets ledning till att de tillsammans kunnat återställa lugn och fred i de mest oroliga delarna av landet! Kritiker bedömer att det inte var något nytt i presidentens tal och att det efter talet inte finns någon garanti för att presidentval kommer att äga rum i december.

Katolska kyrkans ledare uppmanar landets politiker att komma överens och att se till folkets bästa och garantera landets fred!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.