onsdag 5 juli 2017

Dagens händelser

Biskopen Marcel Utembi i Kisangani, fick idag möjlighet att samtal med landets president som besökte staden. Biskopen är ordförande inom CEMCO, den katolska kyrkans organisation som ledde samtalen mellan de politiska partierna 2016 och som resulterade i Sylvesteröverenskommelsen. Biskopen berättade att han och landets president samtalat om landet och att det är bortom alla tvivel att det inte skulle bli val! Presidenten pratar om val och det kommer att bli val! På frågan om vilka andra ämnen som de två personerna samtalade om, svarade han att ”då två stora personer samtalar, kan inte allt delges allmänheten”!

Idag på förmiddagen hördes skottlossning i centrala Kinshasa under ca 20 minuter. Affärer och skolor stängdes, trafiken hindrades i området. Polisen rapporterar att det var de s.k. Shegue, gatubarnen, som skulle skingras och att detta var anledningen till skottlossningen. Vi får hoppas att denna version och förklaring är i överensstämmelse med sanningen och att det inte blir mera våldshandlingar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.