måndag 21 januari 2019

Tisdag 21 januari

Presidentvalet

Felix Tshisekedi kommer inte att installeras i morgon. Den händelsen är flyttad framåt, eventuellt kommer det att ske på torsdag! Orsaken anges vara logistik problem.

I Kinshasa hade Martin Fayulu lovat sina anhängare, att han skulle hålla ett tal idag. Flera tusen kom till den plats där detta skulle ske. Kort efter att folk började samlas, kom beväpnad polis och skingrade alla. Det anges nu att polis och fordon har lämnat området, men medlemmar i partiet och Fayulus anhängare väntar fortfarande. Det anges också att spänningen stiger i området. Kinshasas högste polischef har informerat samlingen om att allmänna samlingar inte är tillåtna, men att de kan få hålla sin samling på den privata tomt som hör till huset.


Ebolaepidemin


Ebolaepidemin intar ytterligare nya områden! Nya hälsozoner rapporterar nu fall och de hälsovårdsenheter som följer upp patienter och kontrollerar misstänkta fall, måste ökas i antal.
Det kommer också rapporter om att ilskna människor angripit hälsovårdsenheter, förstört inredningen och även sagt till by befolkningen att det inte finns något virus som heter Ebola! ”Det rör sig om onda andar som drabbar människorna”! I lördags var antalet diagnostiserade fall 685, varav 419 har dött.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.