söndag 14 oktober 2018

Senaste nytt om Ebola

Under den gångna veckan har 39 nya fall av Ebola diagnostiserats och av dem 32 i Beni, vilket innebär att epidemins centrum flyttats från Mangina. Detta är oroande! Totalt har man nu diagnostiserat 207 fall, varav 130 dött!

En FN anställd, en rörmokare, diagnostiserades i fredags, och får nu behandling. Hans kollegor är tagna ur tjänst för en period på 21 dagar, den tid det tar att utveckla sjukdomen, och de har också vaccinerats. Spårning av alla kontakter har påbörjats, för att hindra ytterligare spridning.

Situationen är mycket allvarlig och till stora delar är det den bristande säkerheten i området som försvårar arbetet och underlättar spridningen av virus. En WHO representant anger att det sannolikt rör sig om en epidemi tid på ytterligare tre till fyra månader och att risken för spridning till grannländerna ständigt ökar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.