måndag 12 november 2018

Reaktioner på oppositionens val av gemensam kandidat!

Inte oväntat har det under måndagen kommit reaktioner från alla politiska partier i Kongo, efter att den gemensamma kandidaten presenterades igår.

De flesta av företrädarna för oppositionspartierna har uttalat något i stil med ”detta var vi tvingade att gå med på”. En av företrädarna anger också att samma slag av utpressning har presidentens falang blivit utsatt för och rapporterat till företrädaren i fråga! ”Vi påtvingades någon som vi inte alls kände, en helt okänd och vi ställer oss frågan från vilken del av universum han kommer”!!

Kraftigaste reaktionen har kommit från UDPS, där de unga inte alls godtagit valet av Martin Fayulu och har protesterat idag. För någon timme sen kom så ett meddelande från partiets generalsekreterare; ”Felix Tshisekedi får 48 timmar på sig att dra sig ur den överenskommelse som gjordes i Geneve igår”!

Så lyckas någon, förmodligen ofrivilligt, med att smula sönder en opposition! Men vad kommer att hända innan den 23 december?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.