tisdag 24 oktober 2017

Oppositionens svårigheter

Det är tydligt att president och regering gör allt för att motarbeta alla försök från oppositionen att protestera! Frågan är naturligtvis, vad som ytterst ligger bakom dessa handlingar?!

Igår, söndag 22 oktober, var representanter för UDPS i Lubumbashi samlade för att planera besöket av Felix Tshisekedi. Flera av dem arresterades och har idag ställts inför rätta. Företrädare för UDPS säger att de arresterades inomhus, i det kontor, som UDPS har i staden. Men ansvariga för polisen anger att de togs tillfånga för att de befann sig ute på gatorna och demonstrerade.

Idag, då Felix Tshisekedi anlände med flyg, fanns endast ett fåtal av hans partikamrater på plats. Orsaken är att de som tidigt tog sig till flygplatsen skingrades av polisen, som använde tårgas!

Chefen för FN gruppen i Kongo, uttalade idag sin oro över det som hänt och uppmanade ansvariga i Lubumbashi, att omedelbart frige de som arresterats.

För några dagar sedan, informerade förträdare för presidentens parti, att Felix Tshisekedi egentligen borde arresteras, eftersom han misstolkade landets konstitution så markant! Detta efter att han påtalat det felaktiga i att ytterligare förlänga presidentens tid vid makten.

Det finns alltså många frågetecken gällande Kongos framtid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.