tisdag 8 augusti 2017

Krav på val och Sociala medier blockerade

Oppositionen i Kongo har utlöst « ville morte » under tisdag och onsdag denna vecka. Anledningen är att oppositionen vill uppmärksamma/kräva/efterlysa val detta år! I huvudstaden respekterades detta idag, tisdag 8 augusti, relativt väl, medan ute i landet var folket inte lika restriktiva och både handel, trafik och andra aktiviteter förflöt som vanligt.

Landets ledare har tvingat igenom restriktioner i användandet av sociala medier, något som upptäcktes i morse av folket. Det tycks vara speciellt överföring av bilder/foton som är blockerat, det är något oklart hur det är med tillgång till internet och telefon för övrigt. En kollega meddelade via WhatsApp att det under dagen varit svårt att använda den kanalen, men att det nu fungerar nästan som vanligt. Ansvariga ministrar anger att det är av säkerhetsskäl som denna åtgärd vidtagits efter gårdagens händelser i Kinshasa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.