lördag 31 december 2011

Mörkret sänker sig

”Nu ser vi inte längre något ljus i den mörka tunnel vi befinner oss i”!
Så skriver en god vän i Kinshasa idag. Förhoppningarna var stora inför valet, en förändring önskades. Nu vågar kongoleserna inte längre tro på en förändring och förbättring. ”Varje gång vi tror oss se en möjlighet till förändring, inträffar något som gör det omöjligt. Livet är tungt”!

Det finns inte längre något nyhetsinslag om Kongo. Efter det att presidentvalets utgång blev fastställd, är det tyst. Vi vet inte var säkerhetsstyrkorna befinner sig idag och vi vet inte var presidenten befinner sig. Hur har de vanliga människorna det idag?

Än en gång framstår det som oerhört viktigt att vi som har vänner och kontakter i Kongo fortsätter att hålla kontakten levande. Att veta att människor ”bortom” landets gränser bryr sig, vet något om vad som händer, betyder mycket när man är i en svår situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.