WHO:s senaste rapport, daterad den 14 oktober, anger att det totalt i alla länder, utöver Kongo, har diagnostiserats 9216 fall av Ebola, varav 4555 har dött. Om vi ser enbart på de tre värst drabbade länderna, Guinea, Liberia och Sierra Leone, har det där diagnostiserats 9191 fall, varav 4546 har dött. I Kongo har det totalt diagnostiserats 68 fall, varav 49 har dött. Det senaste fallet bekräftades där den 4 oktober.
WHO har nu bedömt att epidemin i Senegal är över. På måndag kan Nigeria få samma status, under förutsättning att inget nytt fall tillkommer innan dess.
I Spanien följs nu 72 misstänkt smittade fall och i USA följs 125 misstänkt smittade fall.
Vi får ständigt rapporter i media om att världens länder inte bidrar tillräckligt och att en fullständig katastrof väntar de afrikanska länderna om någon månad, om inte mera medel beviljas. Läkare utan gränser har ställt frågan hur det kommer sig att den organisationen, får ta ansvar för all vård. FN, WHO och Världsbanken varnar för katastrofen. En katastrof som naturligtvis kan nå utanför Afrikas gränser!
Det ser ut som att länderna utanför Afrika främst satsar på att skydda sina gränser, så att smittan inte kommer in i det egna landet. Att i solidaritet med människorna i Afrika, ge medel för att bidra till att få stopp på epidemin där, ser ut att vara en tanke som ingen tänker!
Hur långt skall det gå innan vi bryr oss om människorna i Afrika?
lördag 18 oktober 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
Om mig
- Agnetas Loggbok
- Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar